Obvinený z obmedzovania osobnej slobody a porušovania domovej slobody. Policajti chytili páchateľov lúpeže do pol hodiny

29.11.2009 Celý región

Obvinený z obmedzovania osobnej slobody a porušovania domovej slobody: Prešovský policajný vyšetrovateľ obvinil v piatok 27. 11. 2009 zo zločinu porušovania domovej slobody a zločinu obmedzovania osobnej slobody 43 ročného muža ...
Obvinený muž 30.6.2009 v dopoludňajších hodinách neoprávnene vošiel do jedného z prízemných bytov v Prešove, v ktorom v podnájme bývala mužova žena (40r. ) spolu so svojimi dvomi deťmi (13r. a 18r. ). V byte boli v tom čase len deti, pričom potom ako obvinený vošiel dnu, zamkol byt, deťom zakázal odísť a on na ich opakované výzvy odmietal odísť. Takto počas dňa museli zostať, až kým sa 13 ročnému chlapcovi nepodarilo vyskočiť z okna spálne a telefonicky zavolať na linku 158. Do príchodu policajnej hliadky muž z bytu ušiel a dcéru v byte zamkol.
Ráno 10.7.2009 prišiel do bytu opäť. Potom čo jeho žena otvorila dvere vtlačil ju dovnútra, vošiel dnu, zavrel za sebou dvere s tým, že sa chce porozprávať. Ani na opakované výzvy nechcel byt opustiť a urobil tak až po tom, ako z bytu cez okno ušiel jeho syn a privolal policajnú hliadku.
Okrem toho sa obvinený muž dopustil ešte jedného porušovania domovej slobody. Vo štvrtok 26.11.2009 v čase okolo 5:30 h neoprávnene vstúpil na riadne oplotený pozemok s rodinným domom v obci Zlatá Baňa, okr. Prešov, ktorého majiteľkou je 42 ročná žena. Následne po prerezaní sieťky proti hmyzu vošiel do verandy domu, kde sa učupil vedľa dverí a s nožom v ruke tam čakal. V čase okolo 6:30 h ho tam našla majiteľka domu a až na jej výzvy z miesta ušiel. K zraneniam ženy nedošlo. Policajti obvineného muža v piatok zadržali, umiestnili do cely policajného zaistenia a zároveň vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Včera vzal sudca obvineného do väzby.

Policajti chytili páchateľov lúpeže do pol hodiny:
Vranovský policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže troch vranovčanov vo veku 16 – 18 rokov.
V piatok 26.11.2009 v čase okolo 22:20 h prepadla trojica mladíkov Bernolákovej ulici vo Vranove 25 ročnú ženu. Mladej Vranovčanke násilím vytrhli z jednej ruky športovú a igelitovú tašku a z druhej ruky mobilný telefón. V taške mala peňaženku, osobné veci a ovocie. K zraneniam pri lúpeží nedošlo, pričom krádežou vznikla žene škoda 700. - €. Policajti trojicu páchateľov zadržali do pol hodiny od lúpeže. Všetci traja sú stíhaní na slobode.
 

Vyberte región